dimarts, 26 de febrer del 2019

UNA VISITA MOLT ESPECIAL

Ahir vàrem rebre una visita molt especial: varen venir na M. Angeles i en Manolo, de la ONCE,  un jugador i una jugadora d'escacs molt especials: són invidents. Els acompanyava un animador sociocultural,, n'Adrián García, també amb deficiència visual, i una voluntària de la ONCE.

Hem après moltíssim d'ells, i ens ha impressionat com poden tenir el tauler al cap i col·locar-hi totes les peces, a cada moment... Que difícil!!

El tauler té escrites les lletres i els números en Braylle, per saber com col·locar-lo i on posar les peces. A més a més, les caselles blanques i les negres estan en diferents profunditats, per poder distingir-les amb el tacte.

Les peces es claven en les caselles amb un punxó, ja que el tauler té les caselles foradades aposta, i se distingeixen les d'un color o l'altre perquè les negres tenen una punteta damunt que hi sobresurt.

Així i tot, jugar sense veure-hi és molt complicat, i ho sabem cert perquè ho hem provat: ens han donat uns antifaços i hem viscut com és. Fins i tot col·locar les peces era una odissea!!

A  cada 4t hem vist com jugaven entre ells i una persona  s'ha enfrontat a na M. Ángeles i cal dir que ella ha vençut a totes les partides!!

Ha estat tota una experiència que ens ha enriquit molt, a tots els nivells, especialment quant a valors.

A més a més, ha vengut també en Santi Andreu, que ens ha regalat una revista a cada un de quan es va fer l'Olimpíada d'escacs a Calvià, el 2004, amb partides molt interessants.

Moltes gràcies!



























N'Adrián García, que va venir a la nostra escola, va sortir al diari Última Hora del 8 de març de 2019 perquè va participar en un dinar per a persones cegues de l'Escola de Turisme, i també ens ha paregut
interessant posar-ho aquí:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada