dimarts, 22 d’octubre de 2019

ESCACS A L'ESCOLA 2019-20

Com ja sabeu, l'any passat se va posar en marxa el pla pilot "Escacs a l'escola" de la Conselleria d'Educació i Xaloc s'hi va apuntar (en total varen ser 13 centres). Vàrem començar amb un taller de l'Ajuntament on monitors professionals ensenyen a moure les peces i les regles bàsiques per desp´res nosaltres continuar al llarg del curs i emprar els escacs com a eina pedagògica.

Enguany, ja com a programa ferm, ja que va funcionar molt bé, ens hem tornat a apuntar als "Escacs a l'Escola (som un dels 31 centres que ho faran enguany) i hem volgut començar de la mateixa manera: amb el taller proposat per l'IMEB, de l'Ajuntament de Calvià.

Dilluns 14 i dilluns 21 d'octubre hem tengut la sort de comptar amb dos monitors amb molta experiència que han sabut ensenyar als grups de 4t A i 4t B i els moviments de les peces, les normes dels escacs, l'objectiu final i com d'important és poder concentrar-se, la visió perifèrica, tenir previsió dels atacs i poder defensar, etc.

Ens han deixat dues pàgines webs interessants per practicar i seguir aprenent, podeu accedir a lichess.org clicant AQUÍ i per practicar el bot del cavall a Troyis podeu clicar AQUÍ.

Esperam que els grups de 3r també podran gaudir d'aquests tallers, mentrestant els de 4t ja ens posam en marxa amb les sessions setmanals, ara que ja tenim una base, per poder aprendre i aprofitar els escacs com a eina pedagògica.

A continuació, unes quantes fotos de les sessions, que varen ser genials!!Cap comentari:

Publica un comentari